Skatepark byggs i Skinnskatteberg

I måndags beslutade kommunfullmäktige i Skinnskatteberg att bygga en skate- och cykelpark till en kostnad av nästan 1 miljon kronor. Samtidigt beräknas kommunen gå med 800 000 kronor i underskott nästa år.

- Vi vet att det finns många ungdomar i Skinnskatteberg som är intresserade av skateåkning och cykling. Därför vill vi göra en utomhusanläggning, säger Lars Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Av drygt 4 600 invånare i kommunen tror han att åtminstone ungefär 100 ungdomar kommer att ha nytta av den nya skate- och cykelparken.

Att bygga anläggningen väntas kosta 950 000 kronor. Samtidigt beräknas kommunen göra ett underskott nästa år på 800 000 kronor.

Har ni råd med det här?

- Jo, vi har råd med det här. Det här är en investering på lång sikt. Det här är en anläggning som kanske kommer att stå i 30-40 år. Om man slår ut det på en månadskostnad så blir det en förhållandevis liten kostnad.

När bygget av den nya parken ska börja är inte klart än men enligt Lars Andersson, är förhoppningen att det kan starta i sommar.