Nytt musikhus i Göteborg

Ett nytt musikhus som erbjuder hobbymusiker och ungdomar en plats att repa på och möjligheten att låna instrument. Det är tanken med Musikstationen som idag invigdes på Mölndalsvägen i Göteborg.

– Vi vill finnas för de ungdomar som inte har utrustning eller ekonomiska möjligheter att ha replokal. Vi har gitarrförstärkare, basförstärkare,keyboard,sånganläggning. Helt enkelt allt du som ett band behöver för att kunna repa, säger Nikolas Gialtrino, en av iniativtagarna till projektet.

Det handlar om att ge fler människor möjligheten att spela musik. En gammal byggnad på 800 kvadratmeter vid Mölndalsvägen har renoverats och gett plats för 19 repetitionslokaler, varav några är utrustade med instrument.

Dessa går att hyra antingen per tillfälle eller per månad och det går att få ekonomiskt stöd från Studiefrämjandet som anordnar studiecirklar i lokalerna. Det finns också en livescen och möjligheten att få hjälp med att spela in sitt material i studio.

Pia Smith är med i coverbandet Gold som repar på musikstationen flera gånger i veckan.

– Vi hyr en riggad lokal så vi har i stort sett allt färdigt och har lärt oss massor genom Studiefrämjandet.

Och ni kommer att fortsätta?

– Jag det har vi tänkt. Sedan kommer det att finnas möjligheter med livescenen där man kanske kan ha spelningar för sina vänner, säger Pia Smith.

Samir Bezzazi
samir.bezzazi@sr.se