Skövde

Comtelos förre ägare tillbakavisar kritik

Telecomföretaget Comtelos förre delägare Bill Norlander tillbakavisar kritiken om att anställda fått jobba utan lön. Han menar bland annat att felaktiga tidrapporter, har lett till fel ersättning.

I går berättade vi att företaget jagas av tidigare anställda, som inte har fått lön, av en hyresvärd som inte har fått betalt och av Bolagsverket, eftersom företaget inte längre har någon styrelse, och därmed riskerar tvångslikvidation.

- Det fanns naturligtvis oenighet mellan ägarna och styrelsen, och då har alltså styrelsen upplösts, säger Bill Norlander, före detta vd och delägare.

Varför lämnade du företaget?

– Jag var den sista som lämnade företaget, för att jag ville hålla stånd.

Fick inte intyg och avtal
Igår rapporterade vi om flera anställda vid företaget Comtelo, som förutom att ha fått felaktiga löner heller inte fått några arbetsgivarintyg, eller ordentliga anställningsavtal.

Bill Norlander menar att ingenting av det stämmer.

– Man ska inte se det här som om vi har försökt göra någon bluffhistoria med stackars ungdomar i Skövde, för det är inte det det handlar om. Det här är ett mycket seriöst försök att starta upp en verksamhet i Skövde och ta en risk, vilket vi gjorde och vi förlorade jättemycket pengar på att göra det.

Varför företaget inte fungerade vill han inte uttala sig om.

- Jag beklagar att det inte gick. Naturligtvis har jag en massa synpunkter på varför det inte fungerade men det tänker jag inte gå ut med i radio.

Lisa Andersson
lisa.andersson@sr.se