Kungen om bröllopsmiddagen: Allt går enligt plan

Stefano Catenacci har ansvaret för bröllopsmiddagen och berättar i Meny om förberedelserna för festen i rikssalen, men menyn är fortfarande hemlig.

Kungen konstaterar att allt går enligt planerna, men även han är hemlighetsfull när det gäller menyn.

Stefano Catenacci berättar om hur det började, han gick i sin fars fotspår när han gav sig in i restaurangbranschen, vad kan är mest stolt över och självklart hör bröllopsmiddagen dit. Stefano har själv varit med och lagat middagar till slottet i 13 år. Bröllopsmenyn har han diskuterat med brudparet. Han vill inte avslöja några detaljer, men det handlar om att visa upp Sverige och svenska råvaror och självklart försöker han följa säsongen i menyn.

– Det är svårt att laga lika bra mat till 600 eller 1 500 gäster som till två personer, erkänner Stefano. Maten kan omöjligen ha den värmen när det är å många.

 Brudparet har varit och provsmakat. Det har däremot inte Kungen, den här gången annars är han väldigt matintresserat och har ett väldigt kunnande, berättar Stefano Catencci.

Kung Carl XVI Gustaf själv säger att allt går enligt plan om bröllopsförberedelserna.

Det stora intresset för bröllopet tycker kungen bara är trevligt och sin egen bröllopsdag 19 juni 1976 minns han som mycket stämningsfull.