TORSDAG 10 JUNI 2010

Kapprustning för äventyrsbad i norr

I dag invigs Himlabadet i Sundsvall officiellt.  Samtidigt storsatsar Paradisbadet i Örnsköldsvik för att möta konkurrensen. Och i Umeå planeras det för en ny stor badanläggning. Kapprustningen för att locka badsugna pågår för fullt alltså - men finns det underlag för så många bad längs norrlandskusten?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Klockan 15.00 håller domkapitlet i Härnösands stift presskonferens angående Bjästaprästen Lennart Kempes framtid. Kempe har blivit ifrågasatt sedan han låtit en våldtäktsdömd pojke närvara vid skolavslutningen förra året. Vår reporter Ulla Öhman är på plats och ger oss en direktrapport.

15.20: Med oss från Bjästa för att höra reaktionerna på domkapitlets beslut är vår reporter Anna Ahlström.

15.37: Sveriges radio har med hjälp av SCB kartlagt politikernas inkomster. Denna kartläggning visar att politiker har högre inkomster än sina väljare.

15.45: Professor Marie-Louise von Bergmann-Winberg tror att de stora inkomstskillnaderna kan nagga väljarnas förtroende i kanten.

16.12: Invigningen av Himlabadet i Sundsvall pågår för fullt. Samtidigt rustar Paradisbadet i Örnsköldsvik för att möta konkurrensen. Dessutom kan Umeå få ett äventyrsbad. Är det bad-kapprustning som pågår efter Norrlandskusten? Vi frågar Paradisbadets chef Göran Sundeby.

16.22: Nu är det beslutat hur många älgar som får skjutas i årets jakt. Karin Saltin på länsstyrelsen vet hur många djur som får fällas och hur man gör för att bestämma kvoten.

17.05: Himlabadet är nu officiellt invigt. Vår reporter Ulf Thonman finns på plats för att få en recension från premiärbadarna.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se