Kristinehamn

Satsning på unga volontärer

För att fler ungdomar från Kristinehamn ska få chansen att åka utomlands och arbeta som volontärer, har Kristinehamns kommun nyligen anställt Therese Larsson för att arbeta med Europeisk volontärtjänst.

Målet är att 30 ungdomar ska få möjlighet att åka utomlands som volontärer under ett år.

Europeisk volontärtjänst är en del av programmet "Ung och Aktiv i Europa". Genom detta program kan unga, mellan 18 och 30 år, arbeta som volontärer inom EU.

– Jag tycker att det är mycket bra att Kristinehamns kommun vill vara med i det här projektet och satsar extra på att skapa arbetstillfällen för ungdomar, säger Therese Larsson i ett pressmeddelande.

Hon sitter i Ungdomsforums nya lokaler i Nedre Station och arbetar med att leta arbetsplatser, hitta ungdomar som vill jobba som volontärer, skriva ansökningar och förmedla platser.

På IFO/Omvårdnadsförvaltningen, som har hög prioritet på att minska arbetslösheten bland ungdomar, är man också mycket positiv.

– Det är ytterligare en bra åtgärd för ungdomarna i kommunen, säger Anneli Koivuniemi, gruppchef för arbetsmarknad/försörjningsstöd på IFO Omvårdnadsförvaltningen.