Bilder från gårdagen


Klart mest mexikaner på planet och på flygplatsen. Många av dem med sombreros på huvudet. Och så några med skräckinjagande masker. Hur blev dessa killar insläppta i landet?


Amerikanerna var också ganska många, men höll en betydligt lägre profil. Amerikaner som håller låg profil? Det kan bara hända på fotbolls-VM.


Väl på IBC fick vi SIM-kort med sydafrikanskt nummer för att hålla ner telefonkostnaderna. Se hur koncentrerade Lasse och Ralf är när de försöker lista ut hur man får loss batteriet på telefonen. Det tog ungefär en halvtimme.


Dagge och Andreas funderar på vilken middagsrätt de ska välja i matsalen. Andreas tog schnitzel och blev besviken. Dagge en lasagne som var helt okej.


På kvällen var det alltså mycket snack om VM i Sportextra. Här sitter jag och Ralf i den provisoriska studion och funderar på bra saker att säga.


Tillbaka på Mi Casa Su Casa var det lite häng på Dagges rum innan läggdags. Plötsligt upptäcker vi en ödla på väggen över Dagges säng. Resans första wildlife encounter!

Nu drar jag till Soccer City för invigning och match. Det är totalt kaos i området runt arenan. Totalt kaos.

Och trots att IBC ligger någon kilometer bort är det ett konstant oljud från tusentals tutor tusentals meter bort.

"Genomträngande". Så beskrev just tekniker Tobbe Svensson ljudmattan på ledningen.

(11 juni)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se