Taxi kurir säger upp "illojal" förare

Nu har även den sista av de fyra åkare som stämt Taxi Kurir för att ha tagit ut oavtalade avgifter fått lämna företaget - på grund av illojalitet.

– I veckan blev jag uppkallad av Thomas Andersson, som är vd för Taxi kurir. Han kom med ett brev till mig och sa att jag är uppsagd med omedelbar verkan för att jag anses vara illojal, säger Jon Federstedt, den sista av fyra åkare att lämna Taxi Kurir.

Västekot har tidigare berättat om de fyra åkare som stämt Taxi kurir för att ha tagit ut avgifter som inte varit avtalade. Åkarna, som har egna företag och inte anställs direkt av Taxi Kurir utan genom entreprenörsavtal, har drivit processen sedan förra året och rättegång väntas nu till hösten.

I samband med att åkarna stämde Taxi Kurir sade företaget upp samtligas, inklusive Jon Federstedts, kontrakt och i september skulle hans avtal gå ut.

Men redan nu väljer företaget att säga upp Jon Federstedt med omedelbar verkan på grund av illojalitet.

– I mina ögon är det att vara illojal ifall jag kör min taxibil för ett annat bolag. Då köper jag det. Men när man håller sig till reglerna finns det ingen anledning att man är illojal bara för att man tycker att dom gör fel. Man vill bara ha rätsida på saker, säger Jon Federstedt.

Västekot har försökt nå Thomas Andersson utan resultat. Han har tidigare sagt att han inte vill uttala sig då han anser att frågan är en intern angelägenhet.

Samir Bezzazi
samir.bezzazi@sr.se