Aneby

Skadad lyxbil fråga för tinget

En företagare i Aneby har stämt ett bilvårdsföretag i Jönköping på drygt 200.000 kronor, efter att en anställd på företaget orsakat en brand i en lyxbil som företagaren leasar. Bilen det handlar om är en riktig sportbil, en Mercedes McLaren.

En Mercedes McLaren har en motor på 650 hästkrafter och kostar mer än fem miljoner att köpa.- Företagaren hyr eller leasar alltså bilen och betalar nästan 30.000 i månaden för det.

Bilvårdsföretaget bad att få låna bilen för ett arrangemang i november 2008. En av de anställda på företaget ville tillföra ström till bilen, och anslöt därför ett löst batteri till bilens batteri, trots att det fanns skyltar som visade att det inte fick göras.

Det blev då kortslutning i en kabel som trillade ner och det började brinna i bagageutrymmet. Branden släcktes med en brandsläckare, och det blev en mindre skada på golvet i bagaget.

Bilen fick transporteras till Mercedes MacLarenfabriken i Tyskland och det kostade nästan en miljon att laga skadan, en kostnad som det svenska bilvårdsföretagets försäkringsbolag betalat. Däremot vill försäkringsbolaget inte ersätta Anebybon för det halvår bilen var på reparation

För även under det halvåret fick mannen betala hyra för bilen, och därför stämmer han nu företaget på de drygt 200.000 kronor som han betalat.