Fotboll

Trots tre mål fick FC Trollhättan bara oavgjort

Det blev en målrik historia på Gamla Ullevi när Örgryte IS tog emot FC Trollhättan. Matchen slutade 3-3. Ett steg i rätt riktigt för Trollhättan som tidigare bara gjort ett mål i serien men som nu gjorde tre stycken i en och samma match.

FC Trollhättan har haft mycket svårt att sätta bollen i mål, men i matchen mot Örgryte blev det något av en målexplosion. Redan i första halvlek gjorde laget två mål. Victor Sköld blev två målskytt.
– Jag tycker vi spelar bra. Vi har bra kontroll på Örgryte i första halvlek och drar ner på deras tempo och kan kontra in två mål, sa Victor Sköld efter matchen.

Björn Anklev i Örgryte var å sin sida inte alls nöjd med första halvlek.
– Fruktansvärt dåligt. Det är dåligt tempo, dåliga passningar och dåliga löpningar. Allt är egentligen dåligt, sa han.

När andra halvlek drog igång var det ett helt nytt Örgryte som äntrade den nylagda gräsmattan och hemmapubliken fick jubla två gånger i inledningen av halvleken. 2-2 och en jämn match som stod och vägde, då klev FCT:s Petrit Zhubi och han kunde göra lagets tredje mål med mindre än 15 minuter kvar att spela.

Men Zhubi fick inte bli matchhjälte. I slutet av matchen fick Örgryte Sebastian Johansson utvisad, men trots det numerära underläget på planen lyckades Björn Anklev kvitterat på tilläggstid, hans andra mål i matchen.

Det blev en målrik historia på Gamla Ullevi och FC Trollhättan tappade två poäng på tilläggstid.
– Vi kan ta med oss en poäng och mycket positivt ifrån den här matchen, sa Sköld. Men jag tycker vi borde ha vunnit.