Fotboll

GIF Sundsvall vann borta mot Falkenberg

GIF Sundsvall besegrade Falkenbergs FF på bortaplan med 1-0 efter ett tidigt mål av Hannes Sigurdsson. Efter det tidiga målet blev det inga fler måljubel på ett blåsigt Falkenbergs IP.

Toppen mot botten var det i matchen på ett blåsigt Falkenbergs IP och på förhand var GIF Sundsvall favoriter. Ett favoritskap de förvaltade och vann med 1-0. Målet kom redan i den elfte matchminuten genom Hannes Sigurdsson på en passning från Daniel Sliper.

Något mer mål än det fick publiken inte se trots att Falkenberg hade 15 skott varav nio gick på mål. Men laget mäktade inte med att kvittera Sundsvalls ledning. Falkenberg missade således chansen att ta ett litet steg ifrån bottenstriden och laget ligger alltjämt på kvalplats.

Tommy Naurin i GIF Sundsvall var väldigt nöjd med seger.
– Det är den skönaste seger i år. För mig känns det jävligt gött, sa han efter matchen. Vinden betydde nog väldigt mycket idag. Vårt spel dog offensivt när vi fick motvind i andra halvlek.

Hemmalagets Kristoffer Englén var väldigt besviken efter förlusten.
– Det känns väldigt bittert. Deras mål hade inte kommit till om det inte hade varit för vinden. Vi skapar lägen för att göra ett par mål, men det är inte bara otur vi måste vara lite skarpare i boxen också.