Startelvorna från Bafokeng

England:
Green

Cole
Terry
King
Johnson

Milner
Lampard
Gerrard
Lennon

Rooney
Heskey

Kommentar:
Jätteskräll att Robert Green får chansen i mål. Det har spekulerats vilt om vem som ska bli förstemålvakt - men då har det varit Hart eller James som varit frågan.

Green imponerade i träningsmatchen mot Mexiko och har varit stabil den här säsongen för West Ham. Men inte är han en världsklassmålvakt än. Men han bör nog ta det steget snabbt om England vill gå långt i VM.

I backlinjen inga skrällar, Ledley King ersätter Ferdinand som väntat. Hur kommer hans samspel med John Terry fungera?

Kul med James Milner på mittfältet! Milner är en stor favorit hos undertecknad, med en kanonsäsong bakom sig i Aston Villa.

Att Emile Heskey spelar på topp känns som ett beslut man fattat enbart med bakgrund att han passar bra med Wayne Rooney.

För där har vi såklart nyckeln till framgång för England. Både i kväll och i resten av turneringen. Kan Wayne Rooney fortsätta hålla sin galet höga nivå från förra säsongen i United?

Kommr han att vara lagom tänd, eller riskerar det att återigen gå över styr?

USA:
Howard

Cherundulo
Demerit
Onyewu
Bocanegra

Donovan
Clark
Bradley
Dempsey

Findley
Altidore

Carlos Bocanegra på vänsterbacken. Underskattad spelare!

Innermittfältet har en tuff uppgift framför sig. Här kan jag se att USA kanske förlorar matchen. Bradley och Clark smäller inte lika högt som Gerrard och Lampard.

På kanterna på mittfältet har USA sina mest kreativa spelare. Landon Donovan har en speluppfattning av världsklass och är lagets hjärna och hjärta i ett. Clint Dempsey har de senaste åren varit en av Fulhams bästa spelare. Speed och bra skott tillför han till laget.

Unge Jozy Altidore på topp för USA är den som ska sätta press på nya mittbacksparet King/Terry. Räkna med hårda närkamper där.

(12 juni)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se