Löpning

David Nilsson vann broloppsjubileum

Högbylöparen David Nilsson svarade för en riktigt bra prestation då han vann ett 10-årsjubilerande brolopp. Loppet går mellan Danmark och Sverige och David var främst av alla de 30000 deltagarna.

På tiden 1:05:34 stannade klockan efter det att Högbylöparen David Nilsson gått i mål. Detta efter att han förpassat sig löpandes över Öresundsbron, något som han alltså gjorde snabbast av alla. Broloppet som har gått sedan Öresundsbron invigdes för tio år sedan jubilerade och detta jubileum kröntes för Kalmarläns intresse genom att Högbylöparen David Nilsson alltså segrade. David ryckte tidigt åt sig en stabil ledning som han senare alltså aldrig släppte.

Att det var så många deltagare som 30000 var dock inget som rörde David Nilsson i ryggen utan han tog det hela med ro och koncentrerade sig på sin egen situation. Ett koncept som bar hela vägen till en imponerande seger med idel bra kilometertider. Givetvis tack vare Davids snabba ben men också en del tack vare goda yttre förutsättningar såsom god medvind och härligt stöd från publiken.