ÖSK/Degerfors

Olsen flyttar hem

ÖSK säljer anfallaren Kim Olsen till danska andraligalaget Vejle. Samtidigt är det klart att Emil Berger går från Degerfors till ÖSK

Totalt har Olsen gjort 19 mål på 56 allsvenska fotbollsmatcher för Örebro, och hade ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. Han lämnar nu Örebro den 1 juli.

- Kims familjesituation gjorde att vi ville lösa frågan tillsammans och i bästa samförstånd med Kim, säger Magnus Sköldmark som är den som för ÖSK skött förhandlingarna med Vejle i ett pressmeddelande.

- Vi har tagit stor hänsyn till Kims familjesituation samt att Kim under den tid han varit hos oss varit mycket lojal och engagerande i sin profession. Detta har sammantaget gjort att vi i just denna uppgörelse agerat extra ödmjukt. Vi tackar Kim för den lyckosamma tid han gjort hos oss och önskar samtidigt Kim och hans familj lycka till i framtiden, säger sportchef Lennart Sjögren.

Kim Olsen:

 - Jag vill gärna ta tillfället i akt och säga till alla i och omkring klubben, tack för en helt fantastisk tid i min karriär, inte bara sportsligt utan också personligt då jag under de sista 2 åren verkligen tagit Örebro till mitt hjärta, det gäller inte bara mig utan även min fru och dotter. Jag är tacksam för att klubben haft intresset att lösa min situation så att jag nu kunde vända hem till Danmark. Jag är ledsen för att jag inte kunde fullfölja mitt kontrakt, men ibland beror det på saker som man själv inte är rår över - och detta var dessvärre en sådan situation.

Samtidigt har Örebro gjort klart med en ny defensiv mittfältare inför nästa säsong. 19-årige Emil Berger från Degerfors, vårens överraskningslag i superettan, har skrivit på ett flerårskontrakt. Det är första gången på 15 år som en spelare går från Degerfors till lokalrivalen Örebro.

-Jag vill ta nästa steg i min utveckling, säger Berger i ett pressmeddelande.