Edward Blom ny programledare i P1:s Meny

1 juli startar Meny med Edward Blom i P1. Tillsammans med kocken Ellen Wästfelt bjuder Edward på högkvalitativ, gammaldags husmanskost.
– Vi lagar alla måltider, inklusive en mängd komplicerade rätter, i ett primitivt sommarstugekök. Prylsnobbar och knivfetischister släng er i väggen, säger Edward Blom.

Meny med Edward Blom sänds i P1 under sommaren. Det blir åtta menyer på olika teman. Första temat är ”Mormors mat”. Edward och Ellen serverar gratinerad purjolök i snäckskal och uppstekta kroppkakor efter sina mormödrars recept.
– Det är första gången jag äter kroppkakor sedan mormors död, så programmet blir lite känslosamt, säger Edward Blom.
– Mormors mat är ju ursprunget till allt, säger Ellen Wästfelt.

I program nummer två ger sig Edward och Ellen på att laga maträtter som man bara hör om, men aldrig vågar laga själv. För vad sägs om en dallrande hummeraladåb, sjötunga Walevska och blancmanger? Stjärnkocken Markus Aujalay gästar programmet och betygsätter rätterna.

Edward Blom är näringslivshistoriker med mathistoria som specialitet. Han är gourmet och en passionerad hobbymatlagare som älskar tung, gammaldags mat. Sidekicken och kocken Ellen Wästfelt har en modernare inriktning med betoning på hälsa och miljö.

Meny med Edward Blom sänds torsdagar kl. 10.03 med repris lördagar kl. 16.03. Start 1 juli. Programmet finns också för lyssning och nerladdning på www.sverigesradio.se/p1/meny

Meny med Edward Blom görs av produktionsbolaget Munck.

Pressbilder:
Meny med Edward Blom: Edward Blom, programledare och Ellen Wästfelt, kock.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1066/1115040_2000_1333.jpg  
Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Iversen, producent
anna.iversen@munck.se  
070-519 74 73

Eva Sahlin, pressinformatör P1
eva.sahlin@sr.se
070-684 18 52