vaggeryd

Sextrakasserier upp på C-möte

Centerpartiets ordförande i Vaggeryds kommun, Sven Samuelsson, anklagas för trakasserier under sin tid inom hemvärnet. Nu agerar Centerpartiets länsförbund.
– Det har skadat Centerpartiet säger Raymond Pettersson, ordförande för Centerpartiet i Jönköpings län.

Samuelsson anklagas för trakasserier av flera anonyma avhoppade soldater, något som Försvarsmakten nu ska utreda, skriver Jönköpings-Posten i dag.

Vid styrelsesammanträdet ikväll kommer fallet att diskuteras, men mer än så vill inte Raymond säga.

– Då finns det möjlighet naturligtvis för ledamöterna att ställa frågor och diskutera om det finns intresse av att agera i någon riktning men jag kommer inte lämna några kommentarer om själva händelsen förrän jag hört båda sidor säger Raymond Pettersson.

Berne Ottosson som är bataljonschef för Värnamo-Västbo hemvärnsbataljon, där Dulebäcks hemvärnskompani ingår, har hört talas om att det förekommit trakasserier.

– Jag har hört rykten och vad det beträffar den här mannen så kom det in en anonym anmälan för två år sedan med ungefär liknande påståenden säger Berne Ottosson.

Vi har sökt Sven Samuelsson för en kommentar, utan att lyckas. Till JP säger han dock att han är oskyldig och utsatt för en smutskastningskampanj.