val 2010

Järnvägen fortfarande i fokus

Kravet på att få bort järnvägen från Vätterstranden är fortfarande deras kärnfråga, men när det lokala partiet Medborgarforum idag presenterade sitt valprogram lyfte de även fram frågor som mindre skolklasser och fler folkomröstningar.

Nu har alltså även det nybildade lokala partiet MedborgarForum i Jönköping kommit ut med sitt valprogram.

Även om partiet lyfter fram allt från mindre skolklasser till fler lokala folkomröstningar så är det kravet på att få bort järnvägen från Vätterstranden som är och förblir partiets kärnfråga säger ordföranden Willy Neumann.

– Man får kalla oss för enfrågeparti, men det är en stark fråga och den berör så många människor så okej - de får kalla oss för enfrågeparti. Men de kan läsa vår valbroschyr och vårt valmanifest så finns det andra frågor där också.

För att öka partiets trovärdighet och för att visa att Medborgarforum minsann vill mer än bara få bort järnvägen från Vätterstranden presenterade partiet sin valplattform tidigare i dag.

Det blev också en lång lista på olika förbättringar och satsningar i Jönköpings kommun. Där hittar man punkter som:

  • En sanering av Munksjön.
  • Mindre klasser i skolan.
  • Fler lokala rådgivande folkomrästningar.
  • Billigare biljetter på bussarna.
  • En ny motorsportsanläggning i kommunen.

Men exakt var pengarna ska komma ifrån från säger de dock inte.

Eftersom det är ett parti som inte har någon tydlig ideologi är Medborgarforum beredda att samarbeta med vilka andra partier som helst.

– Det kan vi göra, absolut. Det beror på vad frågan gäller. Vi är inte bundna av någon vänster-högerskala.

Hanlar inte politik om att vara vänter eller höger?

– Politik handlar mycket om det, men det finns frågor som är bra både på ena och andra kanten. Då kan man arbeta med dem då, men man behöver inte slaviskt följa något partis partiprogram säger Willy Neumann.