Dubbelmordet

34-åringen skyldig till dubbelmordet

Det finns övertygande bevisning att den 34-åriga kvinnan har mördat de två männen i Växjö under påskhelgen. Det anser tingsrätten.

Tingsrätten beslutade att kvinnan ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning, innan påföljden för henne slutligen bestäms om en dryg månad.

Växjö tingsrätt ansåg alltså att det finns övertygande bevisning att kvinnan mördade de två männen, 41 och 70 år gamla under påskhelgen. Kvinnan erkände under måndagens rättegångsförhandling att hon dödat männen och att hon dessutom planerat att döda sin mamma.

– Jag lägger ingen värdering i det, utan hon har lagt sin berättelse, kommenterar kvinnans advokat Lars-Ove Andersson, som under hela polisutredningen och rättegången har haft svårt att kommunicera med sin klient.

Mamman på plats i salen
Den två dagar långa rättegången avslutades idag i polishuset i Växjö och det var trångt på åhörarbänkarna. Gårdagens förhandling hölls i Kalmar eftersom Växjö tingsrätt håller på att byggas om.

Bland åhörarna fanns den 34-årige kvinnans mamma. Trots att 34-åringen tidigare under rättegången berättat att hon planerat att döda sin mamma verkade hon glad över att se henne mamma i rättsalen, och hon log flera gånger mot henne under pläderingen från åklagaren och advokaten.

Avbröt sin advokat
Åklagaren Anna-Karin von Schoultz framhävde sin tekniska bevisning mot kvinnan, medan advokat Lars-Ove Andersson bland annat pekade på svårigheterna i att han under hela förundersökningen inte kunnat överlägga med den 34-årige kvinnan, då hon antingen inte velat eller varit för sjuk.

Då, mitt under advokatens plädering, avbröt plötsligt den 34-årige kvinnan sin advokat och utbrast återigen att hon sagt att hon ju har dödat de två männen, och att det måste vara tillräckligt.

Efter en kort överläggning, så fann tingsrätten kvinnan skyldig till de båda morden

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se