18-årig tjej i ny sexhärva i Malmö

I januari i år dömdes hon för grovt koppleri. Igår anhölls den 18-åriga tjejen igen, misstänkt för att åter ha tvingat en 14-årig flicka att sälja sex. Men 18-åringens advokat, Stig Barrdahl, har svårt att tro att hon skulle gjort sig skyldig till samma brott igen.

Läs också:

-- Sist erkände hon, det gör hon inte denna gången, därför tror jag inte att åklagarens uppgifter stämmer, säger Stig Barrdahl.

I den uppmärksammade kopplerihärvan i Malmö i början på året dömdes 18-åringen för att ha sålt en 14-årig, lätt förståndshandikappad flicka till över hundra män i Malmö under flera månader. 18-åringen ansågs ha varit den drivande, det var hon som förmedlade sexköpen och tog hand om pengarna.

Nu misstänks hon ha begått samma brott igen. Den här gången gäller det en annan 14-årig flicka som ska ha tvingats att sälja sex när hon var på rymmen från sitt fosterhem.

I den förra utredningen var det många av sexköparna som aldrig hittades. Det blir förhoppningsvis lättare nu, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

– Möjligheterna ser bättre ut nu. Sist blev det liggande under lång tid vilket gjorde det svårare. Nu har det här hänt alldeles nyligen så möjligheterna är förhoppningsvis betydligt större.

Om misstankarna stämmer så har 18-åringen begått brotten nästan direkt efter att hennes dom fastställdes i hovrätten i mars. Då dömdes hon till ungdomsvård inom socialtjänsten och 150 timmars ungdomstjänst, och det har hon skött säger hennes advokat. Men nu är hon anhållen tillsammans med sin pojkvän, misstänkt för grovt koppleri igen.

– Hon klarade sig undan sluten ungdomsvård sist och det berodde nog på att hon hade ett barn. Skulle hon dömas nu så blir det nog värre, säger 18-åringens advokat Stig Barrdahl.