Karlstad

Pride behövs i Karlstad

Dödshotet mot RFSL ungdoms ordförande i Karlstad, Maritza Håfström, har nu fått förbundsstyrelsen att reagera kraftigt. På tisdagen besökte förbundsordförande Felix König ungdomarna i Värmlandsdistriktet och under eftermiddagen hade de ett möte med polisen.

– Det är klart att vi ser allvarligt på det här. Man kan prata om hatbrott och olaga hot som ett hot mot demokratin. De vill ju helt enkelt stoppa pridefirandet, så det är klart att vi ser allvarligt på det, säger Felix König, förbundsordförande för RFSL ungdom.

– Det här hotar ju också individers möjlighet att vara sig själva. Det var en självklarhet att komma hit och visa sitt stöd och även få en bild av läget.

Maritza Håfström som dödshotades i helgen är med och arrangerar pride-festivalen i Karlstad. Och hotet kommer inte att få förbundet att ställa in festivalen. Planeringen fortsätter och polisen är involverad i planerna. På tisdagen träffades representanter för RFSL och polisen för att dra upp linjerna för festivalen.

– Det är tre veckor kvar tills festivalen ska vara och det innebär ju att polisen behöver komma igång med sitt säkerhetsarbete. Allt går enligt planerna och det är viktigt att det här arrangemanget genomförs, just för att man har blivit hotade. Det visar ju så tydligt att en pridefestival behövs i Karlstad.