östergötland/linköping

Ikväll träffar Kjell brudparet

Orienteraren Kjell Holmström från Rimforsa är en av tre personer från Östergötland, utöver landshövdingeparet, som ikväll kommer att få var med på en kunglig middag med kronprinsessparet. Middagen ges ombord på ostiniefararen Götheborg i Stockholms hamn.

Idag är det dags för den kungliga festen ombord på Götheborg och stiftelsen Svenska Ostindiska Companiet, Sveriges landshövdingar tillsammans med representanter från alla Sveriges län, artister och ett stort kockteam står redo att ta emot kungafamiljen.

Östergötland representeras av violinisten Sara Övinge, företagaren Gunilla Rundqvist och så då Kjell Holmström, eldsjäl inom orienteringen. Och han känner sig i alla fall innan ganska avslappnad:

– Jag är i alla fall inte nervös, det kanske finns andra som är det, men jag är inte nervös, konstaterar Kjell Holmström.

Han ser fram emot kvällen och tror att den blir intressant i flera avseenden:

– Det ska bli roligt både att komma ombord på ostindiefararen Götheborg, som jag aldrig har varit på, och sedan lite grann gå och prata med folk från övriga landet. Plus naturligtvis att få möjlighet att hälsa på brudparet, säger Kjell Holmström.

Om han får chans att prata med brudparet, vilket han egentligen inte tror, så kommer det att handla om Östergötland i första hand:

– Det är ju ett vackert landskap, som har allt från kust till djupa skogar. Sedan kommer jag ju inte hålla igen, utan att säga några värmande ord också om orientering.