2010-06-16

Kanon med kanot på Rocksjön

Just nu är de bästa svenska unga talangerna i kanot samlade på ett landslagsläger i Jönköping för att svetsas samman inför kommande tävlingar. Det råder inte brist på lokala hopp härifrån länet.

Ett av framtidshoppen är Daniel Hemselius från Jönköpings Kanotklubb, han tycker att det är extra lämpligt att samlas just i Jönköping.

– I och med att vi har två av Sveriges bästa kanotiser på både herr- och damsidan.  Det är många som flyttat hit nu, vi är tre stycken i U 23-landslaget som bor och tränar här, varav en har flyttat hit för att få träningssällskap. Vi har ju Sveriges bästa arena och stora Vättern när det inte blåser för mycket. Det har väl blivit så att Jönköping blivit lite av ett kanotcenter säger Daniel Hemselius.

Han är en av tre från Jönköping som finns med i U 23-landslaget som paddlar junior-EM i Moskva senare i sommar. De överiga är Fabian Paldanius och Emma Andersson.

Dessutom finns tre kanotister från Vätterbygden finns med i den svenska truppen till kanot-EM för seniorer i Spanien i början juli.

De som får dra på sig landslagsdressen är Anders Gustafsson och Sofia Paldanius från Jönköping som är uttagna till tre olika distanser var och Emma Andersson från Huskvarna är uttagen till en distans och det är K4 500 meter.