Vänersborg

Kommunen ändrar taktik om arenan

Vänersborgs kommun ändrar taktik när det gäller bemötandet av minst ett företag som kommunen vägrat betala för utförda arbeten på Arena Vänersborg.

Det är fortfarande en del företag som inte fått betalt av Vänersborgs kommun för arbeten som gjordes förra året på Arena Vänersborg. Kommunen stoppade utbetalningarna i vintras och ärendena hamnade snart hos Kronofogden.

Därifrån gick kraven vidare till tingsrätten och i fallet med företaget Markbygg som kräver Vänersborgs kommun på över 12 miljoner så hade tingsrätten satt ut onsdagen den 16 juni, alltså igår, till en muntlig förhandling.

Men Vänersborgs kommun backade ur och meddelade Vänersborgs Tingsrätt att deras företrädare inte hade kunnat förbereda sig ordentligt. Istället satte kommunens jurist upp ett enskilt möte med Markbygg för att diskutera tvisten.

Markbyggs vd Stefan Lundh vill inte kommentera hur diskussionerna gick men han hoppas att det snart ska kunna gå att komma överens utan att saken behöver hamna i rättssalen.

Kommunen, som representeras av Ann Christine Ahlberg från Lindahls advokatbyrå i Malmö, gick inte att nå sent igår eftermiddag och motiven till varför Vänersborgs kommun ändrar taktik är oklara. En anledning kan vara att det inte fanns några goda utsikter för kommunen att driva tvisten till domstol vilket då i slutändan skulle bli ännu dyrare.