Superettan

Sent mål gav Brage segern

IK Brage kunde efter ett mål på tilläggstid besegra Syrianska FC med 2-1 hemma på Domnarsvallen. Första halvlek slutade mållös och således fick den 2006 månghövdade publiken se tre mål i andra halvlek.

Det var två lag som kom till matchen med två helt olika resultat från förra omgången. IK Brage åkte på en storförlust mot Ljungskile med 5-1 medan Syrianska vann Södertäljederbyt med 3-2. Lagen tillhörde också två olika delar av tabellen.

Trots överläge på förhand för Syrianska var det Brage som efter en mållös första halvlek kunde spräcka målnollan genom Håkan Malmström efter 75 minuters spel. Detta var hans första mål för säsongen. När sedan Obie Etie Ikechukwu kvitterade i den 88:e matchminuten trodde nog många att matchen skulle sluta oavgjort. Men Daniel Åkervall ville annat i den första tilläggsminuten axlade han rollen som matchvinnare när han gjorde 2-1 till hemmapublikens stora glädje.
- Vi åker på ett sent kvitteringsmål, men sedan gör vi ett ännu senare. Det är starkt att resa oss. Det visar på moral i laget, säger Bragetränaren Lennart Andersson.

Brage klättrar nu uppåt i tabellen och lämnar bottenlagen efter sig. Syrianska å sin sida missade i och med förlusten att hänga på den absoluta toppen.