Malmö

Misstänkta för sexköp av 14-åring häktades

Malmö tingsrätt gick på åklagaren Ulrika Roglands linje och häktade i dag en 18-årig man på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Han misstänks också ha förmedlat sexköp av den 14-åriga flickan. Även en 34-årig man häktades misstänkt för våldtäkt mot barn.

Även den 18-åriga mannens flickvän, som fälldes för grovt koppleri i ett uppmärksammat fall så sent som i vintras, misstänks vara inblandad.

Stämningen var uppriven bland de anhöriga, när häktningsförhandlingarna mot 18-åringen i dag hölls i tingsrättens säkerhetssal. Den unge mannen misstänks dels för att ha förmedlat sexköp av en 14-årig flicka under en knapp månad i vår, dels för våldtäkt av samma flicka.

Rätten beslutade alltså att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt både för grovt koppleri och våldtäkt mot barn. Den unge mannens advokat, Mikael Sundman, meddelade efter förhandlingen att han kommer att överklaga häktningsbeslutet.

Så sent som i januari i år fällde Malmö tingsrätt mannens jämnåriga flickvän för grovt koppleri. Då gällde brottet en annan 14-årig flicka som sålt sex genom kvinnans förmedling. Kvinnan misstänks även i det här fallet, men den här gången kommer kvinnan inte begäras häktad.

– Det finns inte skäl att ha henne kvar i häktet. Bland annat har hon ett litet barn hemma, säger Ulrika Rogland, åklagaren som driver målet.

Hur ser du på chanserna att få till ett åtal även mot sexköparna?

– Vi har en som sitter häktad nu, och sedan får vi se vad utredningen visar.

Åtal i målet ska väckas senast 1 juli.