Uddevalla

Idrottsplats lockar ungdomar

Den nybyggda idrottsplatsen på Dalaberg i Uddevalla är populär. Fler och fler ungdomar besöker den och nu har Kultur- och fritidsnämnden sett till så att det finns personal på plats under sommarlovet.

Två av dem som är med i projektet är Erdin Pirqe och Valmir Spahiu från Dalaberg.

– Vi är här för att skapa en trygghet, en social känsla bland folk. Det är bra att det finns olika alternativ som man kan göra nu, speciellt för de som kanske inte har sommarjobb, säger Erdin Pirqe.

Den nya idrottsplatsen lockar, det är fullt med folk där nästan varje dag. Erdin Pirqe och Valmir Spahiu säger att de unga har hittat en plats att samlas på, något att vara stolta över.

Erdin och Valmir är handledare för unga praktikanter som kommer att jobba med ungdomarna på idrottsplatsen under sommarlovet genom att arrangera olika aktiviteter och turneringar. Något som Dalabergs framtida fotbollsstjärnor, som samlats vid fotbollsplan tidigt på förmiddagen, tycker är riktigt bra.

– Vi har gjort egna lag som vi ställer upp i turneringen med nästa vecka. Max 10 spelare i varje lag, säger några av killarna Sveriges Radio Väst träffade.

Vad tycker ni om den nya idrottsplatsen då?

– Den är riktigt bra, säger de unga killarna.