"En milstolpe i Ockelbos historia"

I Ockelbo rullar bröllopsfesten vidare. Under morgonen har Sveriges Radio direktsänt Ring så spelar vi och Melodikrysset direkt från Wij trädgårdar och besökartalet i Ockelbo har ökat till tusental under dagen.

Ockelbofödda Åsa Grönberg gillade inledningen på dagen.

– Melodikrysset är trevligt och det här är min första gång på plats.

Blir det en speciell dag i Ockelbos historia det här?
– Det här är en milstolpe som sätter Ockelbo på världskartan.

Det är inte bara i Stockholm som det firas i dag, bröllopsfesten är i full gång också på Wij trädgårdar i Ockelbo. Det var ju här i den lilla kommunen i Gästrikland, med knappt 6 000 invånare, som Daniel Westling föddes och växte upp.

Tusentals besökare
Inledningsvis pratades det mycket om vädret här, men i takt med att molnen skingrats har människor strömmat till i tusental.

Sune och Sonja Sahlén från Söderhamn kom till Ockelbo för att lyssna på Melodikrysset, dessutom har de något alldeles speciellt att fira.

Firade bröllopsdag
– Vi har 51-årig bröllopsdag, samma dag som kungen och drottningen och nu då Victoria och Daniel. Vi kör bil hem, men sen blir det jordgubbar och champagne.

Under förmiddagen har också mängder av blomsterkransprydda människor ätit frukost och lyssnat till Sveriges Radios direktsändningar av Ring så spelar vi och Melodikrysset.

Bröllop på storbild
I kväll väntar ett stort artistuppbåd, men innan dess kommer tusentals människor här förstås att följa vigseln mellan Kronprinsessan och bygdens son Daniel direkt från en storbildsskärm.

Kommunalrådet i Ockelbo, Magnus Jonsson, kommer att följa vigseln.

– Jajamen, man är ju "ockelboare". Det handlar om att njuta nu.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se