Bröllopsdagen

Gärna frukost - men först blommor

Blommor i håret - det var kravet för att tillresta bröllopsfirare i Ockelbo skulle få ta del av frukostbuffen när bröllopsfesten i dag drog i gång vid Wii trädgårdar. De flesta hörsammade uppmaningen och när SMHI:s dystra profetior för en gångs skull slog fel och solen tittade fram, blev det en njutbar picnick i det gröna för Ockelbo-borna och deras många gäster.

Att solen mirakulöst nog bröt igenom molntäcket bäddade också för den publikframgång i Ockelbo som arrangörerna hoppats på.

Mellan 10 000 och 15 000 personer förväntades delta i firandet - alltså mer än dubbelt så många som Ockelbos 6 000 invånare - och enligt Wii trädgårdars VD Malin Eriksson

- Det ska vi tacka solen för - och förstås Sveriges Radios direktsändningar. Allt har gått enligt planerna och jag är jättenöjd, säger hon.

Blommor obligatoriskt
Malin Eriksson är extra nöjd med att de flesta hade hörsammat uppmaningen att smycka sig med blomsterkrans. Gästande Åsa Grönberg valde en rationell metod:

- Jag har återbrukat blommorna från Sonens studentexamen och kompletterar med litet björklöv. Det fungerar fint, konstaterar hon.

Merparten av gästerna plockade förstås blommor till kransarna direkt från blomsterängen vid Wii trädgårdar. Men Birgitta Söderström och Elisabeth udd satsade på gula artificiella blommor och kom på så sätt att sticka ut ordentligt:

- Vi har gjort gula tygrosor. Det syns ordentligt!

Männen valde tuffare stil
I männens hår var blommorna till följd av manlig blyghet mer sällsynta. Till undantagen hörde Curt Carlsson från Norrsundet som stuckit så många lupiner i håret att han mest liknade en indianhövding.

- Det var precis det som var mitt syfte, säger han förnöjt.

Christian Höijer
christian.hoijer@sr.se