Webb-tv: Här säger Daniel och Victoria ja

Med stadig röst säger kronprinsessan Victoria sitt "ja" framför prästen, en fullsatt kyrka och tv- och radiopubliken. Det går inte att ta miste på brudparets glädje, men också hur djupt rörda de är av situationen.

15:31 Bilen med kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf anländer till kyrkan.

15:32 Kronprinsessan Victoria stiger ur bilen och går in i kyrkan. Hon bär kamédiamdiademet precis som drottning Silvia vid hennes och kungens bröllop 1976. Hon bär en myrtenkvist som sluter diademet bakifrån, en tradition i den Bernadottska släkten. Victoria bär också drottning Sofias spetsslöja.

Kronprinsessans brudklänning är som förhandstipsen sagt designad av svenske Pär Engsheden. Klänningen är av pärlvit dubbelsidig sidenduchesse, kortärmad och med utåtvikt krage som följer den rundade ringningen. Ryggen är v-formad. Klänning har ett släp som är nära fem meter långt. De korta ärmarna på klänningen är ett nytt inslag i kungliga brudklänningar.

Kronprinsessans skor är inklädda i brudklänningens tyg.

Pär Engsheden har tidigare skapat många festklänningar åt prinsessorna, bland dem ett flertal som använts vid Nobelfestligheterna. Den djupt urringade röda klänning han designade åt Madeleine till Nobelfesten 2002 är bland dem som väckt störst uppmärksamhet. Det är också Pär Engsheden som låg bakom Victorias lila förlovningsklänning.

15:33 Ingångsmusiken spelas - The Duke of Gloucester's/ Glosters March av Jeremiah Clarke.

15:36 Victoria förs halvvägs fram till altaret av kung Carl XVI Gustav, där hon möts upp av Daniel Westling. Brudparet kysser varandras händer.

15:40  En specialskriven hymn av Karin Rehnqvist spelas. Den är en gåva till brudparet från Kungliga Musikaliska Akademien.

15:45 Psalm 201, En vänlig grönskas rika dräkt... spelas.

15:48 Vigselakten inleds med lovprisning och inledningstal samt bibelläsning.

15:51 Ärkebiskop Anders Wejryd ställer frågorna till Daniel och Victoria, som båda säger JA.

15:53 Brudparet utbyter ringar och säger sina löften. Victoria är märkbart rörd, och Daniels hand skakar svagt när ringen träs på.

När brudparet hade växlat ringar hängdes ett nyvävt kläde med deras monogram inbroderat ut på övre Logårdstrappan, som leder från Skeppsbron upp till Slottet.

15:54 Ärkebiskop Anders Wejryd förklarar dem sedan man och hustru. I samma ögonblick blev brudgummen prins Daniel.

En stor folkmassa följde vigselceremonin på storbildsskärm nedanför Slottsbacken. Störst jubel utbröt när kronprinsessan och Daniel sade ja till varandra och de utbytte vigselringar, rapporterar TT.

15:56 Vilar glad i din famn med text av Kristina Lugn och musik av Benny Andersson uppförs för första gången.

16:00 Efter att domprost Åke Bonnier sjungit förbön ber församlingen Fader vår som är himmelen. Brudparet har själva bett om den gamla versionen av bönen.

16:03 Brudparet välsignas och sedan sjungs Psalm 84

16:06 Ärkebiskop Anders Wejryd håller vigseltal till paret. "Så är ni nu man och hustru. Privat har ni upprättat en frizon som nu är bekräftad så offentligt det bara går. I vigseln slås en bro mellan det mest personliga och det gemensamma. Vad Gud har fogat samman får människan alltså inte skilja åt", säger han bland annat. Läs hela talet här

16:15 Mer nyskriven musik framförs, When you tell the world you're mine av Jörgen Elofsson och John Lundvik. Björn Skifs och Agnes Carlsson sjunger.

16: 20 “Praise the Lord with Drums and Cymbals” spelas som utgångsmusik.

16:21 Brudparet tågar ut följda av brudnäbbarna och följs sedan av gästerna. Brudparet stannar i vapenhuset och förbereds inför kortegen.

16:25 Prins Daniel bär Serafimerorden när paret kommer ut på kyrktrappan.

16:26 Ett strålande brudpar väntar på kyrktrappan och kysser varandra inför fotografer och åskådare. Paret väntar på paradkaleschen som är på väg.