
Victoria och Daniel skär upp bröllopstårtan
Efter bröllopsmiddagen på Stockholms slott var det dags att smaka på den stora bröllopstårtan. Den handgjorda tårtan var elva våningar hög och hade formen av fyrklöver, precis som bröllopsserien.
Männen bakom tårtan
Tårtan var gjord av Mattias Ljungberg, Conrad Tyrsén, Günther Koerffer, Jennie Elmerfors och Maria Grave.
Tårtan togs fram exklusivt för brudparet som fick smaka av den flera gånger innan bröllopet. Ännu har den inget namn.
250 kilo bröllopstårta utan namn
Bröllopstårtan var elva våningar hög och vägde sammanlagt 250 kilo. Tårtan var vit till färgen och formad som en fyrklöver.
De olika lagrena i tårtan består av bland annat mandelmarängbotten, chokladkrisp, champagnemousse, smultroncurd och smultronkompott och tårtan ska ätas kall.
Eftersom tårtan skapades exklusivt för bröllopet har den inte funnits förut och bagarna har ännu inte bestämt ett namn på den.
Tårtan är en gåva från Sveriges bagare och konditorer och gjord av nästan uteslutande ekologiska råvaror