"Bröllopsmiddagen"

Bröllopsdansen en traditionell wienervals

När alla avnjutit middagen på Stockholms slott var det dags för bröllopsvalsen. Kronprinsessa Victoria och prins Daniel dansade en traditionell wienervals medan alla gäster omringade dem med kameror.

En bit in i dansen ansluter också Kung Carl XVI Gustav och drottning Silvia och Olle och Ewa Westling.

Med det fem meter långa släpet på armen dansade kronprinsessa Victoria och prins Daniel.

Klänningen är ritad av den svenske designern Pär Engsheden, som hjälpt både kronprinsessan och hennes lillasyster Madeleine tidigare.

Experternas kommentarer

-Oerhört stilfull, sade Lotta Lewenhaupt, författare, modeguru och redaktionschef på Elle interiör om skapelsen.

-Den var jättevacker.

Klänningen var vackert ringad i ryggen och passade hennes figur, tycker Lewenhaupt som också uppskattade att Pär Engsheden valt att låta släpet utgå från kjolen och inte från axlarna på klänningen.

-Nu kunde man se den vackra spetsslöjan, säger Lewenhaupt.

-Han är väldigt klassisk, gör rena och opyntade klänningar. Och så tar han stor hänsyn till vem som ska bära dem.

Ingrid Giertz-Mårtensson, tidigare vd för Svenska moderådet, nu vd för Swedish Vision, höll med om att Engsheden hade fångat kronprinsessans personlighet i sin design.

-Enkelhet, renhet och stram perfektionism i pärlvit duchesse, ackompanjerad av en modern mjukhet i de korta ärmarna och den vackra halsskärningen, summerade Giertz-Mårtensson.

Engsheden visade både respekt för traditioner och ett fräscht nytänkande, tyckte Giertz-Mårtensson och pekade på slöjan i brysselspets som burits av mamma Silvia och Victorias fastrar och så de korta ärmarna, som är ett nytt inslag i kungliga brudklänningar.