Visionärt tal om välfärden från Lars Ohly (V)

I kväll talade Lars Ohly under Vänsterpartiets dag i Almedalen. Han presenterade 11 visioner för en bättre välfärd.

 

– Vi i välfärdspartiet vet att det finns saker som det är bättre att vi driver gemensamt och fördelar efter behov. Vi kommer att göra allt för att stoppa utförsäljningarna av det som vi äger tillsammans, och vi kommer att göra allt för att stoppa privatiseringarna av välfärden, sa Lars Ohly.

Det var ett välbesökt Almedalen även i kväll när Lars Ohly talade, även om polisens uppskattade 2 300 besökare inte nådde upp till Moderatledaren Fredrik Reinfeldts publik i går på 4 100 personer.

Lars Ohly passade på att ge Fredrik Reinfeldt och Moderaterna en känga.

– Enligt Fredrik Reinfeldt definition är de som arbetar för att barn ska ha rätten att få gratis glasögon om de behöver det ett särintresse, medan villaägaren som bor i en villa som är värd mer än sex miljoner och vill slippa fastighetsskatt ett allmänintresse, sa Lars Ohly.

Lars Ohly presenterade 11 visioner om välfärden i sitt tal, bland annat om trygga heltidsjobb, fler hyresrätter för unga, en tandvård som alla har råd med och gratis kollektivtrafik. Sjuka och arbetslösa ska betala samma skatt per hundralapp som den med ett arbete, det ska bli fler lärare i skolan och inkomstskillnaderna mellan män och kvinnor ska bort.

Sist försökte han få med sig publiken inför valet i höst.

– Vår regering, lovar jag, kommer att bedriva en helt annan politik än dagens, och den regeringen kommer att ledas av Sveriges första kvinnliga statsminister, sa Lars Ohly.