Raw Chokladpaj med körsbär

Karolina Norman 5 augusti 2010

Botten
3 dl över natten blötlagda mandlar, torra går också bra
1 dl urkärnade dadlar. Blötlägg ca 10-20 min för lättare mixning
En nypa salt
Litet vatten så knivarna går runt i mixern
Ev litet river skal från en ekologisk citron 

Chokladmoussen
2 dl cashewnötter, blötlagda över natten, torra går också bra
1,75 dl vatten
1 dl urkärnade dadlar. Blötlägg ca 10-20 min för lättare mixning
2,5 msk raw kakao
2-3 nypor vanilj
En nypa salt

Mixa ingredienserna till bottnen i en matberedare till en stabbig deg som varken är smulig eller för blöt. Den fungerar lätt mixad d.v.s med större bitar nötter som ger mer tuggmotstånd och även som mer välmixad. Tryck ut pajdegen i ett pajfat med fingrarna, fokusera på kärlek. Strö rikligt med urkärnade körsbär över. Fortsätt med chokladmoussen: mixa alla ingredienser noga i en matberedare tills du får en slät mousse, det kan ta 1-3 minuter lite beroende på vilken kapacitet din mixer har. Häll moussen över körsbären och bred jämnt med en slickepott. Dekorera med fler körsbär och ställ i kylen 30 min.