Barn föds till Björns vågor

Vågskvalpet som hörs både i Radio Gotland och i P1 på natten har blivit väldigt uppskattat hos lyssnarna.

Sveriges Radios internwebb berättar om att många lyssnare hör av sig om vågskvalpet som sänds mellan ordinarie sändningar på P1. Ljudet är inspelat vid Buske fiskeläger söder om Visby av Björn Carlsson på Sveriges Radio Gotland.

- Jag spelade in ljudet i början av 90-talet när jag var ute och gick med min dotter på stranden. Det är speciellt att spela in vågor, det låter olika beroende på vilken temperatur vattnet har och beroende på om det är salt- eller sötvatten. Sen blåser det mycket så det är viktigt att ha ett riktigt bra vindsskydd, jag använde sufletten på min dotters barnvagn.

Björn har arbetat på Sveriges Radio sedan 1969 och på Sveriges Radio Gotland sedan starten 1977. På fritiden spelar han även in fågelljud och har gett ut en populär CD med naturljud från Gotland. Folk har hört av sig och berättat att skivan använts vid såväl förlossningar som begravning.

En man ringde till Lyssnarservice och berättade att han inte kunde somna utan det rogivande vågskvalpet och det kommer många förfrågningar om ljudet finns att ladda ner och det gör det naturligtvis, skriver Sveriges Radio på sin interwebb.