Tjo och tjim på Arvikafestivalen

Så var ett av Värmlands största arrangemang igång och vad vore vi om vi inte sände ifrån stället där allt händer.

Jonas Linné kommunikationschef kom och pratade om årets upplaga och berättade att de i år satsat på lite färre besökare sedan förra årets storsatsning då Depeche Mode gästade festivalen. Vädret verkar i år vara på festivalens sida, solen sken och Jonas Hallberg, ordförande i Galaxen, kom och berättade om projektet Arvikafestivalen framtid. Ett projekt som ska göra festivalen mer hållbar i framtiden.

Moa Sobelius och Hannes Liljegren, båda 17 år, kom och pratade om hur det är att vara ung och bo i Arvika - något som båda två hade väldigt mycket positivt att säga om. Arvika är en stad där det händer mycket, speciellt inom kulturlivet som både Moa och Hannes är intresserade av. Båda berättade också att de ville satsa på karriärer inom kultur.

Siri Öhman är utbildningsansvarig Galaxen Creative. Hon berättade att man där får utbildning inom projektledning och det speciella med just den här utbildningen är att de arbetar efter metoden "learning by doing", någon som Siri tror är hållbart i framtiden.

Basketligan kom på besök! I alla fall duktiga basketspelare från Arvika. Paula Juhlin och Hanna Karlsson tog med sig tränaren Lars-Åke Juhlin och pratade om hur roligt det är med basket. De hade alla stora drömmar om framtiden.

Katja Handsic från turistbyrån berättade att Arvika drar till sig många utländska turister som gillar naturen som är här. Om hon skulle ta med Louise ut på saker man inte får missa som turist i Arvika skulle det bli fika på Sågudden och en tur på olika museum. Hon berättade också att det går bra för turismen i Arvika, de får bara mer och mer turister dit.

Någon som tagit fasta på att locka utländska turister är Björn Särnmark som äger Fredros gård i Gunnarskog utanför Arvika. Han har mestadels utländska besökare på sitt fiskecamp, som även erbjuder bastubad och snöskoteråkning.

Sist men inte minst tog vi oss utanför festivalområdet där Martin från Småland jobbar som säkerthetsvakt. Han tyckte det var ett riktigt roligt jobb och såg fram emot att få se många band under helgen.