simnings-SM

Fagundez lämnar rekorddistanserna för glädjen

Hon har satt flera rekord på de längre distanserna. Men för att ha roligare i simningen ska Gabriella Fagundez nu satsa på de kortare.

På 800 meter i går och på 400 meter i dag fanns inte svenska rekordhållerskan Gabriella Fagundes med. Hon satsar i stället på lite kortare distanser.

– Jag tog det beslutet efter OS egentligen, att jag ska börja simma de sträckorna som jag tycker är roligt att simma.

Det ska vara roligare att simma?

– Ja, jag har i stort sett blivit tvingad att simma de här loppen sen jag bytte tränare i Frankrike. Det har ju gått jättebra men det är inte lopp som jag får glädje utav att simma, så därför har jag valt att lägga dem på hyllan litegrann, säger Gabriella Fagundez.

Har du större kapacitet på de kortare loppen än på de längre?

– När jag tränade i Sverige för sex år sedan, innan jag kom till Frankrike, så var jag sprinter. Så kom jag dit och fick en tränare som bara var långdistans, och då hade jag inte så mycket val så då blev det det. Men nu har jag en annan tränare och vi jobbar mycket mer med sprint, och jag tror att jag har stor chans på 200.

Vad har du för mål med EM om du nu byter distanser?

– Eftersom jag bytte tränare så sent i år, i mars, så har jag nog inte min topp på EM. Utan det är nog mer nästa år tror jag.

Och kanske framåt OS också?

– Ja, precis. Det är ju det stora målet. Delmålen på vägen är också viktiga men det stora målet är ju OS, säger Fagundez.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se