Antalet olyckor ökar kraftigt

Tre bilolyckor under eftermiddagen

Under onsdagseftermiddagen har det varit trafikolyckor med skadade i Klinte, Lye och Vall. Just nu är antalet fordon på de gotländska vägarna mångdubbelt mot vintertid och antalet trafikolyckor har ökat kraftigt.

13.30: En singelolycka på väg 562 i Sanda vid avfarten till Dans. Räddningstjänsten fick klippa loss föraren, som fördes till lasarettet. Polisen misstänker rattfylleri.

15.00: Mellan Lye och Stånga inträffar en olycka med en bil och en traktor med gaffellastare. I bilen fanns tre personer. Ingen är dock skadad.

16.00: Vid Vall kvarn, väg 142, voltar en bil. En person kläms fast. Vägen stängs av.

De senaste två veckorna har man haft nästan en upphinnandeolycka varje dag på Gotland, dvs att en bil hinner upp och kör in i en annan bil framför.

Enligt polisen beror upphinnandeolyckorna dels på att bilförare som inte hittar så bra på ön inte planerar sin körning i förväg och gör plötsliga inbromsningar, och dels på att andra förare inte håller nog långt avstånd.

Den här typen av olyckor leder ofta till att den främre bilen får en whiplash-knyck, och att de skadade drabbas av nacksmärtor. Räddningstjänsten är därför alltid mycket försiktig och kör de skadade i en upphinnandeolycka med ambulans till sjukhuset. Därmed kräver dessa olyckor mycket resurser från räddningstjänsten under sommaren.