Barcelona har det inte lätt

Den svenska sjukan tycks ha drabbat Europa. När EM-arrangörerna ska göra pr för sitt mästerskap är det med skadade och iskalla stjärnor som dragplåster.

Det är nästintill stjärnfritt på den europeiska stjärnhimlen. Alla de stora namnen i friidrottsvärlden är från andra världsdelar. Så det är inte lätt för arrangörerna att göra en lista på de hetaste deltagarna i EM.

Men de har i alla fall försökt. På den officiella hemsidan har de intervjuat de "största favoriterna". Här kommer de sex första på den listan:

Jelena Isinbajeva. Har inte tävlat på hela säsongen. Kommer inte göra det i Barcelona heller.

Blanka Vlasic. Okej, här är EM:s största stjärna. Men det säger mer om de andra än om Blanka, som inte varit bättre i år än tidigare. Snarare tvärtom.

Francis Obikwelu. Har varit hårt skadedrabbad och lär inte kunna försvara sina sprintguld.

Carolina Klüft. Är ju inte stekhet längre.

Robert Harting. Just det, ni känner till honom? Tysk diskuskastare. Mest känd för att han slet sönder sitt linne och bar runt på VM-maskoten förra året.

Dwain Chambers. Inte direkt det affischnamn man önskar sig. Hur ren han än är så har han varit hur dopad som helst tidigare.

Denna lista var ju verkligen inte kokhet. Men på hemsidan slutar den inte där tyvärr, den fortsätter och blir bara värre. .

Nej, nu har vi varit väldigt negativa, med all rätt i och för sig. Men misströsta inte, senare idag lovar jag att komma med ett inlägg med 10 skäl att följa EM i alla fall.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se