friidrott

"Hon lyckas alltid när det gäller"

Stavhopparen Angelica Bengtsson vann Sveriges första junior-VM-guld sedan 2002. En bragd, tycker Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

17-åriga Angelica Bengtsson blev i går juniormästarinnan i kanadensiska Moncton med hoppet på 4,25. Stavhopparens förstaplats blev Sveriges blott femte guld i junior-VM. Tidigare har Carolina Klüft, Susanna Kallur och Erica Johansson lyckats med samma sak.

Angelica Bengtsson fick sitt genombrott förra året när hon vann ungdoms-VM och den här sommaren har hon satt ungdomsvärldsrekord för 17-åringar med sitt hopp på 4,47. Bara fyra centimeter från Kirsten Belins svenska rekord.

– Fantastiskt bra gjort av henne, att än en gång leva upp till favoritskapet hon hade. Det är det som är bragden, att ha det trycket på sig och ändå gå ut. Resultatet kanske inte var hundraprocentigt, men det var fajt in i det sista och det är det som är hennes styrka. Hon lyckas alltid när det gäller, säger Radiosportens friidrottsexpert Miro Zalar.

Hur ska man värdera ett guld i junior-VM?

– Det är fantastiskt stort. Man kan givetvis inte dra likhetstecken med att man kommer vara lika framgångsrik som senior. Men är man inte på medaljnivå som junior, då lär man inte komma upp där på seniornivå heller.

Tommy Åström
radiosporten@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se