friidrott

Klüft: "Final är möjligt"

Carolina Klüft klarade inte kvalgränsen till EM. Men hon är som bäst när det gäller och anser att en final är fullt möjligt.

Om två dagar ska Carolina Klüft försöka kvala sig vidare i Barcelona. Hon klarade inte kvalgränsen till EM, men får ändå förtroendet i mästerskapet.

– Rent fysiskt känns det som att det har gått ganska bra. Får jag bara rätta känslan och marginalerna på min sida, komma in och njuta av stunden och så, så tror jag att jag kan hoppa min bästa tävling i år. Då kanske det finns en möjlighet att ta mig till final, säger Klüft till Radiosporten.

Har det visat sig under åren att njutning lett till framgång eller har det funnits riktigt pressande lägen också?

– Jag är precis lika mycket en tävlingsmänniska. När jag kommer till skarpa lägen så älskar jag tävlingen, jag älskar att utmana mig själv och jag älskar att pressa mig själv till omöjliga situationer ibland. Jag har haft mycket press på mig och ibland ångest, men har mycket glädje och då blir helheten kul och en jädra härlig utmaning.

Finns det någon resultatnivå som skulle göra dig besviken?

– Jag vill gå in och tävla och göra det bästa jag kan. Sen kan jag utvärdera det efteråt i så fall, hurvida jag är nöjd eller inte. Det beror helt på vad jag får för känsla, det är mycket mer än bara ett resultat.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se