Ođđasat forsätter sända direkt i SVT

Nu är det beslutat om att det även under hösten blir en gemensam nyhetssänding av Ođđasat i Sverige, Norge och Finland.

Det är vd:n för Sveriges Television Eva Hamilton och NRK:s vd Hans-Tore Bjekås som har kommit överens om att Ođđasat kommer att fortsätta att sändas på samma sätt som under våren.

Därmed är hotet om en förinspelad nyhetssändning av det svenska Ođđasat klockan 16.30 ur världen. Bandningen hade inneburit två Ođđasat-sändningar. Dels den svenska som befarades ha blivit en B-version av Ođđasat på grund av den tidiga deadlinen och dels en annan version i Norge och Finland som var tänkt att sändas direkt klockan 17.40.

Men efter den 23 augusti kommer nu Ođđasat att sändas på samma sätt som under det första halvåret i år, allstå klockan 17.30 direkt i SVT2 och bandat på NRK1 klockan 17.40.

Sameradion
sameradion@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio