utrikes

Par misstänkt för mord på åtta spädbarn

Ett föräldrapar har gripits i Frankrike sedan man hittat liken av åtta nyfödda barn i parets hus och trädgård. Likfynden har gjorts i en by i norra Frankrike. Kvarlevorna av de åtta barnen hittades i tisdags morse i samhället Villers-au-Tertre, som ligger nära gränsen till Belgien.

De två vuxna, som att döma av rapporteringen i franska medier på onsdagskvällen är barnens föräldrar, greps i tisdags. Båda är i 40-årsåldern. Polisen fortsätter att leta igenom platser i byn med spårhundar.

Barnliken ska ha hittats på två olika platser i samhället. Polisen larmades av de nya ägarna till ett hus, som enligt grannarna hade hittat människoben i trädgården. När man väl börjat söka hittade man fler kvarlevor vid ett annat hus i byn.

Förundersökningen kommer att skötas av åklagarmyndigheten i den närbelägna staden Douai och inleds enligt nyhetsbyrån AFP på torsdagen.

En källa inom rättsväsendet uppger att man räknar med att föräldrarna kommer att anklagas för brott.

Det har inträffat flera fall i Frankrike på senare år där föräldrar bragt spädbarn om livet. 2008 hittades en baby död i frysboxen hos en familj i västra Frankrike. Föräldrarna - som hade två andra småbarn - greps.

TT