Arena Vänersborg

S Anders: "Uppgifterna saknar grund"

S Anders Larsson har nu brutit tystnaden gentemot Radio Väst efter gårdagens avslöjande om att han ska ha delat ut ett särskilt mandat till WSP:s Stefan Fransson.

I går kunde Radio Väst avslöja att S Anders Larsson gett Stefan Fransson fria händer att beställa ändringsarbeten till Arena Vänersborg. Ändringsarbeten som i slutändan kom att kosta 60 miljoner kronor, minst.

– Det saknar grund. Jag har definitivt inte delat ut något fribrev, säger S Anders Larsson när han ringer upp Radio Väst runt lunch i dag. Han har tidigare låtit bli att svara på Radio Västs frågor i en veckas tid.

I övrigt är han mycket sparsam med kommentarerna och vill inte ställa upp på någon längre intervju.

Flera källor har gett en ny bild av hur kostnaderna för Arena Vänersborg rusade i höjdan. Någon gång kring årsskiftet 2008 ska S Anders Larsson ha delat ut ett särskilt "bemyndigande" till WSP:s Stefan Fransson om att ta hand om alla ändrings- och tilläggsarbeten på arenan, arbeten som varit mycket omtalade då kommunrevisorerna inte lyckades ta reda på vem som ansvarat för dem. Det framkommer i kommunrevisionens årsrapport för 2009, en rapport som fick hela Barn- och Ungdomsnämnden fälld (nekad ansvarsfrihet).

Att Stefan Fransson hade ett särskilt bemyndigande bekräftas också av ett e-postmeddelande från en av underleverantörerna som Radio Väst tagit del av. Men ett bemyndigande är inget "fribrev" enligt S Anders Larsson.

Vad är skillnaden?

– Det vill jag inte gå in på nu, säger han till Radio Väst.

Men varför har varken revisorerna eller Barn- och Ungdomsnämnden informerats om detta bemyndigande?

– Inga kommentarer.