friidrotts-em

Zalar: "Jag är orolig för Green"

På EM:s sista dag hoppas ett utskällt och underpresterande svenskt friidrottslandslag på sin första medalj. Men Radiosportens expert Miro Zalar tror att ännu en skada ska grusa Sveriges medaljchanser.

Kollapser, skador, misslyckanden och små marginaler åt fel håll har präglat Sveriges EM i Barcelona. I kväll finns en liten chans till revansch för en stukad friidrottsnation.

Efter en skadefylld uppladdning gick Emma Green in i fredagens höjdkval med tveksam form.

Hon inledde på 1,87 och försökte nästa gång på kvalgränsen 1,92. Där rev hon på första försöket med hälen men klarade enkelt det andra hoppet.

– Det är en ny tävling i kväll. Det ska bli kul. Det är ju därför jag är här - för att tävla i finalen, säger Emma Green till Radiosporten.

Expertkommentator Miro Zalar är dock orolig inför finalen. Skadan i hälsenan kan grusa Sveriges sista medaljhopp.

– Det som hände i sista kvalhoppet var att hon var tvungen att maxa lite mer för att hon hade haft en rivning med sig. Det var enda gången hon kände av skadan. Inte bra, säger Zalar bekymrat.

Den kroatiska världsstjärna Blanka Vlasic är guldfavorit tillsammans med tyskan Ariane Friedrich. Där bakom är det mer öppet och Emma Green har absolut medaljen inom räckhåll.

– Jag är ju med i fianalen så det är ju chans till medalj om man är med där, säger hon.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se