Britternas supande ska minska

Försöket att skapa en brittisk cafékultur har misslyckats. Därför skall nu de liberala utskänkningsreglerna skärpas för att minska det, som den brittiska regeringen beskriver som, överdrivna supandet.

Det här är en vanlig pub här i London där mycket spilld öl har runnit genom golvplankorna, och det är lite för tidigt på kvällen för att vara stökigt.

De ganska strikta pubreglerna liberaliserades betydligt 2003. Och varje år begås nu, enligt regeringen, en miljon alkoholrelaterade brott.

Sju miljoner sjukhusbesök kan kopplas till alkoholkonsumtion och ambulanstjänsten gör en miljon utryckningar. Allt det här kostar skattebetalarna i England och Wales runt 120 miljarder kronor varje år.

Det var helt fel att liberalisera reglerna – det har bara blivit problem, tycker Hugh O'Reilly och John här på puben.

– Idioter som ramlar runt, som spyr och pissar överallt.

– Det här landet har aldrig haft en cafékultur, och kommer heller aldrig att ha det. Vi är ett pubfolk, men när de stängde pubarna vid en lagom tid var det aldrig några problem. Nu har de öppet 24 timmar – helt fel beslut, enligt pubgästerna Hugh O'Reilly och John.

Det finns 7000 pubar, barer, caféer, nattklubbar och affärer som nu har tillstånd att sälja alkohol dygnet runt. Men det här skall alltså förändras.

De inrättningar som säljer alkohol till minderåriga riskerar böter på över 200 000 kronor och de som bor i närheten av pubar och barer där det ofta är bråkigt kommer att få större inflytande i ordningsfrågor. Pubar och barer kommer att få höjda avgifter för att betala för polisinsatserna.