Statsministern till angrepp mot Sahlin

Statsminister Fredrik Reinfeldt gick i dag till skarpt angrepp mot Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. I den landomfattande kampanj som Socialdemokraterna gick ut under fredagen finns det rena lögner om moderaternas politik, säger Fredrik Reinfeldt.

Du sa att Socialdemokraterna går ut med lögner. Vad är det för lögner?

– De påstår att vi har skattesänkningsförslag på 100 miljarder som vi ska finansiera med att människor i vården måste lämna sina jobb. Detta är ren och skär lögn. Finns inga  såna förslag. Och jag vill säga att så här ska vi inte bedriva valrörelser. Utgå från de förslag som finns. Det har jag gjort och det förutsätter jag att Mona Sahlin gör.

Mona Sahlin och Socialdemokraterna säger på sin hemsida på nätet att borgerligheten har presenterat nya skattesänkningar i samma storelksordning som redan gjorts, nästan 100 miljarder kronor. För att spara 100 miljarder kronor krävs att var tionde anställd i alla statsfinansierade verksamheter sägs upp.

Moderatledaren Fredrik Reinfeldt bekräftar dock att moderaterna har planer på ytterligare skattesänkningar.

– Det är bara en reformambition om det uppstår ett överskott. Och då hämtar vi ur det överskottet skattesänkningar som är mycket mindre och mycket mer riktade till människor med vanliga inkomster.

Mona Sahlin hade tidigare idag en pressträff tillsammans med de två övriga rödgröna om att satsa ytterligare en miljard på närsjukvård.

Och hon framhöll att skillnaden mellan dom två blocken just handlar om att dom rödgröna vill satsa på den gemensamma sektorn medan dom borgerliga partierna har planer på att sänka skatterna.

– Är det mer skattesänkningar som Sverige nu behöver för att klara jobb och välfärd. Eller är det satsningar för att klara en allmänvård som vi till exempel presenterar i dag. Så nu växer skillnaderna på allvar fram för väljarna och valet är väldigt tydligt.