Fotboll

Två minuter fällde Nyköping

Nyköpings BIS förlorade hemmamatchen i division 2 södra Svealand mot Enskede med 2-1. Nyköping ledde med 1-0 i halvtid men gästerna vände på steken på inom loppet av två minuter i slutet av matchen.

Det var viktiga poäng på spel i matchen mellan Nyköpings BIS och Enskede i division 2 södra Svealand. Bissarna kunde vid seger rycka ifrån jagande Enskede och haka på ledande Akropolis. Det blev inte så, även om det länge såg bra ut.

Alexander Jansson vänsterkanon till 1-0 i mitten av den första halvleken stod sig ända till den 82:a minuten då Enskede kunde kvittera på frispark. Inte nog med det, bara två minuter senare rann gästerna igenom på nytt och satte det som skulle bli segermålet.

– Det är ganska svårt att fatta vad som hände. Vi slappnade av i fyra minuter och det rullade in två bollar, säger Nyköpings stabile mittback Per Pettersson.

Nyköping hade ändå bra kontroll på matchen även om laget som så många gånger förr backade hem i den andra halvleken och lät Enskede föra spelet.

– Man blir väl så rädd om den ledning man har och vågar inte riktigt fylla på på samma sätt som innan första målet, analyserar Per Pettersson.

Nyköpings BIS är nu sju poäng bakom ledande Akropolis.

– Vi måste börja vända den här trenden om vi ska ha någonting med seriesegern att göra. Det är helt klart, säger Pettersson.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se