Norrköping

Kimenga fortsätter sin kampanj

Norrköpingspolitikern José Kimenga (FP) kommer inte att avbryta sin valkampanj trots den senaste tidens attacker och hot mot folkpartister i hans kampanjgrupp.  

– Jag kände att jag stod vid ett vägval. Jag övervägde att avbryta kampanjen och med det också hela mitt politiska arbete. Men, efter funderingar tänkte jag, nej. Det finns många som till och med varit beredda att offra sina liv för den demokrati vi har idag, så varför skulle jag lämna politiken, säger han till Sveriges Radio Östergötland.

José Kimenga berättade under en presskonferens vid Stadsbiblioteket i Norrköping, där hans valarbetare attackerades nyligen, att han nu gör en nystart av sin personvalskampanj.

Från polisen har Kimenga utlovats ökat skydd, men han riktar ändå stark kritik mot hur rättsväsendet hanterat händelserna så här långt.

– Polisens arbete är undermåligt. Man var sent på platsen och gärningsmannen släpptes efter bara två timmar, medan den skadade valarbetaren fick tillbringa nästan åtta timmar på akuten. Det är bra att de nu försökt korrigera felet, men framöver skulle jag gärna se snabbare och mer effektiva polisinsatser, säger han.

José Kimenga sitter idag som ersättare för Folkpartiet i riksdagen. Han kandiderar för partiet till både riksdag och Norrköpings kommunfullmäktige.