14 September Ludde Samuelsson på besök

Regnet öser ner. Det behöver man knappast ha enorma studieskulder för att inse. Och mer regn står på kö sa SMHI´s Cleas Biström. Jahapp. Regnkläder och gummistövlar på om det vankas utomhusaktivitet. Morgonen med Anders Liljeqvist är med dig, oavsett väder, vind och regn.

Med risk för att bli lynchad, så listade jag idag mina namnförslag på fem skånska orter. Gediget researcharbete, enorma insatser journalistiskt sett och grävande journalistik värdig en guldig spade låg bakom dagens lista.

Johan Glans i bluray-version

Ludvig "Ludde" Samuelssons standupar när Snacks comedykvällar i Hässleholm drar igång för säsongen ikväll. Ludde har också skrivit en kandidatuppsats i retorik där han skrivit om just stand-up.

Ludde tittade förbi studion och pratade stand-up, uppsats och hur det känns att vara en mini-me av Johan Glans.

Ingen diskussion OM utan VAR

Båstads kommun hade igår ett informationsmöte om en skatepark i Båstad. Och man diskuterar inte om det ska bli en skatepark utan VAR man ska bygga den. Vi ringde upp kommunalrådet  Anette Åkesson och Johannes Andersson från Båstad Skate & BMX.

Slumpen väljer

Valet närmar sig med enorma steg. Och vi fortsätter ringa våra slumpade politiker. Idag ringde vi Sven Sjunesson, nummer 5 på KD´s lista i Östra Göinge.

Bankrån i Broby

Ingvar Widell är Informationsansvarig vid Kristianstadspolisen. Vi ville veta det senaste angående rånet i Broby som vi har hört om i nyheterna. Sparbanken 1826:s bankkontor i Broby i Östra Göinge kommun rånades av tre beväpnade och maskerade män.

Katt bland hermelinerna

Johan Pettersson åkte på kvinnofrukost idag. På regionmuseet i Kristianstad arrangerar idag Christina - föreningen för företagsamma kvinnor ett fruklstmöte där huvudtemat är nätverksauktion.

Dagen är vaken

och morgonen går över i förmiddag. Som sen övergår i P4 Extra, som sen övergår i Arena och sen blir det natta. Och imorgon är det en ny dag och ny morgon. Dagen på Sveriges Radio Kristianstad drar igång 0600. Tack för att du delar morgonen och dagen med oss!

Johanna Zachhau/Sveriges Radio Kristianstad