Eiffeltornet evakuerades efter bombhot

Eiffeltornet och delar av den intilliggande parken Champ de Mars evakuerades på tisdagskvällen på grund av ett bombhot - som visade sig vara falskt larm. Runt 2 000 personer kunde lugnt lämna området.

Strax före klockan nio på kvällen evakuerades området efter att företaget som administrerar Eiffeltornet tagit emot ett anonymt bombhot via telefon, ett hot som senare visade sig vara falskt larm.

– Specialstyrkor, en med bombhundar, sökte igenom Eiffeltornet våning för våning, sade en fransk polis.

Inledningsvis talade en poliskälla om 25 000 evakuerade, men siffran reducerades senare på kvällen till 2 000. Det var framför allt internationella och franska turister som fick lämna platsen i riktning mot floden Seine eller Champ de Mars.

Därefter spärrades området kring tornet av och flera polispatruller arbetade med att säkra platsen. Enligt polisen gick evakueringen lugnt till.

Även den centralt belägna pendeltågsstationen Saint-Michel utrymdes under en kort tid ikväll efter ett bombhot.

Franska tidningen Le Monde skriver att polisen var på sin vakt på grund av årsdagen av terrordåden i New York, som inföll i lördags. Redan en timme efter bombhotet var platsen utrymd. Vad som sades i telefonsamtalet har ännu inte preciserats och motivet är inte fastställt.

Det 324 meter höga Eiffeltornet har tre våningar som är öppna för besökare och är en av världens mest populära turistattraktioner.

TT-AFP